Panel diskusija: „Istina o 24 slučaja“

29.10.2018. | 11:00

U ponedeljak, 29. oktobra od 11 do 13h u Centru za kulturnu dekontaminaciju biće održana panel diskusija „Istina o 24 slučaja“ u organizaciji Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

Učešće su do sada potvrdili:

Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije
Siniša Janković, nekadašnji član radne grupe MUP-a koja je istraživala 24 slučaja
Ivan Zlatić, nekadašnji sekretar Saveta za borbu protiv korupcije
Zoran Gočević, nekadašnji predsednik Samostalnog sindikata fabrike Srbolek
Zdravko Deurić, nekadašnji direktor fabrike Jugoremedija

CINS će na panelu objaviti rezultate višemesečnog istraživanja slučajeva u javnosti označenih kao “24 sporna slučaja”.

Pored podataka do kojih je CINS došao, javnosti će biti predstavljena i interaktivna platforma “24 slučaja” na kojoj će čitaoci moći da nađu sve informacije o slučajevima, istraživačke priče, kao i jedinstvenu bazu dokumenata.

Iako su građani, ali i političari, isticali značaj ovih slučajeva, u javnosti je nakon formiranja Radne grupe Ministarstva unutrašnjih poslova i dolaska na vlast Srpske napredne stranke stvorena ideja da su ovi slučajevi rešeni. Novinari CINS-a proverili su da li su ove tvrdnje zaista tačne.

Detaljnom analizom dokumentacije i razgovorima sa relevantnim izvorima otkrivamo na koji način su ovi slučajevi istraživani, šta su bili problemi, ali i na koji način su procesuirani. Interaktivna platforma “24 slučaja” omogućava javnosti da se na jednom mestu informiše o slučajevima od samog nastanka problema, do epiloga.

Platforma će biti dostupna javnosti od dana panela.

Nakon predstavljanja platforme, o nalazima istraživanja razgovaraće se sa relevantnim sagovornicima i gostima.

Potrebno je da potvrdu učešća pošaljete do kraja dana u petak, 26. oktobra 2018. godine na adresu office@cins.rs ili javite putem telefona na broj 062 611 431 (Teodora).

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...