Predstava „Crvena: Samoubistvo nacije“

09.10.2018. | 20:00

U utorak, 9. oktobra 2018. godine u 20h Centru za kulturnu dekontaminaciju odigraće se predstava Reflektor tearta, „Crvena: Samoubistvo nacije“.

Predstava „Crvena: Samoubistvo nacije“ govori o problemima sa kojima se žene susreću danas i ovde. Fokus je, pre svega, stavljen na želju velikog dela stanovništva da se zabrani svojevoljni prekid trudnoće. Dok ti ljudi prikupljaju potpise protiv abortusa, niko to isto ne radi protiv nasilja ili ubistava žena. Iako nas predstavljaju kao društvo u kome vlada rodna ravnopravnost, statistika govori drugačije. Ko je kriv zbog te statistike i zbog loše demografske slike Srbije? Da li su to žene koje se bore da bez stida i sramote koriste svoje pravo na svesno i samostalno upravljanje svojim telom i životom, ili neko drugi? Hoćemo li glasnije čuti ženske probleme, ako nam na njih ukažu predstavnici suprotnog pola?

Dok društvo mnoge važne teme gura u mrak, ovo pozorište ih stavlja pod reflektor. Dođite i na kvalitetan način provedite slobodno vreme. Neka Centar za kulturnu dekontaminaciju bude idealno mesto za beg od kiše.

Više o Reflektoru i dešavanjima u njihovom pozorištu možete čitati na www.reflektorteatar.rs

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...