Predstava „Triptih – tri lične priče“

14.10.2018. | 21:00

U nedelju, 14. oktobra 2018. godine u 21h u CZKD, odigraće se predstava – prezentacija edukativnog rada Plavog pozorišta sa Kulturno-umetničkim društvom gluvih Beograda „Radivoj Popović“, pod nazivom „Triptih – tri lične priče“.

Plavo pozorište je 2016. godine otpočelo saradnju sa KUD-om gluvih Beograda „Radivoj Popović“. Ta saradnja se odvijala kroz pozoišne radionice, razne tematske susrete i druge sadržaje, da bi svoj najviši nivo postigla u poslednjem periodu zajedničkim radom na pokušaju da se znakovni jezik stavi u funkciju savremenog pozorišnog izraza. Ali na jedan specifičan način. Ta specifičnost se ogleda u intenciji da i znakovni jezik, kroz istraživački proces koji je imanentan savremenom pozorištu, dobije svoju adekvatnu savremenu dimenziju koja je različita i može se reći na neki način kreativna u odnosu na svoj konvencionalni izraz. Znakovni jezik, kroz jedan stvaralački proces, takođe može da stigne do svoje alternativne forme u odnosu na svakodnevni uobičajeni način izvođenja, isto onako kako se to događa u procesu kreiranja i istraživanja u jeziku čujućih ljudi. Naša saradnja, zajednički trud i određena vera, kao i entuzijazam koji se osećao u radu, su dokaz da je to moguće isto toliko kao i rezultat do kojeg smo došli.

Triptih – tri lične priče je predstava – prezentacija koja je do sada najradikalniji postupak u prostoru pedagoškog rada sa mladima u agendi Plavog pozorišta. Verujemo da je slična situacija i sa iskustvima darovitih posvećenih članova KUD-a gluvih Beograda „Radivoj Popović“. Zato postoje svi uslovi da se naša saradnja nastavi i razvija.
Nenad Čolić, Plavo pozorište

Režija: Nenad Čolić
Asistenti: Jelena Martinović, Marko Potkonjak
Izvođači: Vera Jovanović, Stojan Simić, Darko Nikolić
Ritam i muzička podrška: Marko Potkonjak
Orkestar: Vojislav Đorđević, Teodora Baljak, Nenad Srećković, Tibor Ilić, Vera Mićić, Svetislav Đorđević, Ognjen Jovanović
Kostim: Ivana Čolić
Operativni direktor: Dubravka Vujinović

Cena karte je 400 dinara.

Tagovi:

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...