Međunarodni dan tolerancije u EU info centru

16.11.2018. | 12:00

U petak, 16. novembra 2018. godine u 12h u prostorijama EU info centra u Beogradu održaće se obeležavanje Međunarodnog dana tolerancije u organizaciji Centra za kulturnu dekontaminaciju.

Događaj se odvija u okviru projekta Vodič za mlade migrante kroz galaksiju ljudskih prava koji je deo EU grant šeme “Help on the route” koje implementiraju Fondacija Ana i Vlade Divac, ASB, Novosadski humanitarni centar i Makedonski helsinški odbor za ljudska prava. Na skupu će biti predstavljen strip “Vodič za mlade migrante kroz galaksiju ljudskih prava” i predstavnici javnog života će otvoriti razgovor na temu – Ima li tolerancija granice?

Agenda:

12:00-12:05 Uvodno obraćanje – Zoran Kesić, glumac, Njuz.Net (video stejtment)

Učesnice/ci razgovora:
– Jovana Vinčić, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila
– Filip Vulović, LGBTQIA+ aktivista, Beograd Prajd / Udruženje «Da se zna!»
– Žarka Radoja, novinarka, Kontrapress
– Aleksej Kišjuhas, sociolog
– Lola Joksimović, strateški menadžer CZKD

Moderator: Aleksandar Obradović, koordinator projekta

Lola Joksimović, autorka projekta (video stejtment)

13:00-13:30 Diskusija sa publikom

Ovaj strip su kreirali mladi umetnici Maša Avramović i Leon Joksimović, koji su tokom umetničkog procesa koristili jedan od najvažanijih dokumenta u istoriji ljudskih prava – Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, i time su suvom pravničkom tekstu dali neophodno tumačenje, bez suvišnih reči i patronizirajćeg tona. Ovaj strip je posvećen svim mladim ljudima, iz obe zajednice, koji nikada nisu dobili priliku da shvate značaj ljudskih prava i gubitak njihovog značaja i suštine, u svetu gde su prava svakog čoveka umanjena kada su prava bar jednog pojedinca ugrožena.

Molimo vas da vaše učešće prijavite do 11. novembra na email: luna@czkd.org

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...