OTKAZANA Projekcija filma The Motel in the Well

21.11.2018. | 18:00

*** Projekcija filma je pomerena za neki budući termin iduće godine. ***

 

U sredu, 21. novembra 2018. godine u 18h u Centru za kulturnu dekontaminaciju (sala na spratu), biće prikazan film The Motel in the Well, Neve Lukić i Sare Rajaei, iz 2016. godine, u okviru  Internacionalnog festivala eksperimentalnog/nepredviđenog filma (Festival for Experimental Film/ Unforeseen) i Zagrebačkog pregleda i ažuriranja (Zagreb Review & Update program).

The Motel in the Well je kratki, eksperimentalni film o životu migranata i izbjeglica. Rijeka istodobno spaja i razdvaja ljude, ona stvara emocionalne i fizičke granice između država, između ljudi. Voda teče žilama zemlje, prolazi kroz skrivena skloništa, dotiče korijenje drveća, stiže do šume, i na kraju do motela. A ondje sjećanja oca i kćeri nastavljaju svoj život.

Uz prikazivanje filma, Neva Lukić i Sara Rajaei govorit će o filmu, o zajedničkom interesu prema pisanju i likovnim umjetnostima,  analizirat će i raščlaniti razlike između raznih medija. “Nasnimljeni glas” (voice over); značajan fenomen u suvremenoj likovnoj umjetnosti bit će jedna od glavnih tema diskusije. Što se događa kad pripovijedanje uđe u film? U kojem trenutku pripovjetka/esej postaje scenarij? Kako  slike stvaraju likovni umjetnici a kako filmaši?

Lukić i Rajaei surađuju od 2011. godine na brojnim izložbama, prezentacijama i radionicama, također su zajednički snimile nekoliko kratkih filmova/video instalacija.

Neva Lukić je povjesničarka umjetnosti i spisateljica koja djeluje u Hrvatskoj i NIzozemskoj. Objavila je nekoliko knjiga poezije i kratkih priča. Zanima je interdisciplinarni pristup tekstu pa je ostvarila različite umjetničke suradnje.

Sara Rajaei je iransko-nizozemska video umjetnica koja djeluje u NIzozemskoj. U svome radu bavi se pojmom vremena u odnosu na psihologiju sjećanja, narativnim tehnikama, prostorom i odsutnošću. Njezin opus uglavnom se sastoji od kratkih filmova i video instalacija koje spajaju pripovijedanje i likovnost.

Ovaj program ljubazno podržavaju CBK Rotterdam i The Mondriaan Fund.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...