Promocija biltena UPSS „Glas stanara“ i konferencija za novinare

19.11.2018. | 13:00

U ponedeljak, 19. novembra 2018. godine, u 13h u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša (UPSS) organizuje promociju biltena „Glas stanara“ i konferenciju za novinare.

Promovišući tri poslednja boja biltena „Glas stanara“ u glavnom gradu, UPSS želi da ukaže na dubinu medijskog mraka u Nišu i delu Srbije iza i ispod Save i Dunava, u koji tek malo svetla unose malobrojni internet portali i tek poneka informativna štampana stvar.

Petoro korisnika daljinskog grejanja u Nišu, uz pomoć UPSS-a, je tužilo JKP Gradska toplana Niš. Tužbom zahtevaju vraćanje novca (sa pripadajućom kamatom) koji im je niška toplana, u poslednje tri godine, naplatila nerealnim formiranjem cena. Višegodišnje nalaze i analize UPSS-a o štetnom poslovanju niške toplane, svojim izveštajima je potvrdila i Državna revizorska institucija. Ovom akcijom želimo da ohrabrimo građane da krenu da štite svoja prava i svoju imovinu pred sve žešćim i opasnijim nasrtajima velikog dela javno-komunalnog sektora na, ionako, bedan životni standard većine građana. Ovom akcijom želimo da ukažemo i na veliki egzistencijalni problem u našem društvu (pre no što postane nerešiv), koji je skoro nevidljiv usred sveprožimajuće političke halabuke o „višim“ nacionalnim interesima. Javno-komunalni sektor je tačka neposrednog, često tragičnog i žestokog sudara društva i državne vlasti.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...