Muzički bioskop: gost Dragomir Križić, Sarajevo

13.12.2018. | 19:00

U četvrtak, 13. decembra 2018. godine u 19h u Centru za kulturnu dekontaminaciju, održaće se novo izdanje Muzičkog bioskopa Jovana Bačkulje: gost Dragomir Križić, Sarajevo, u okviru ciklusa CZKD Bioskop.

Dragomir Križić je svojom neverovatno zanimlivom arhivom učestvovao u ciklusu CZKD Bioskopa posvećenom panku u 2017. godini: Nevermind 40. Sada ćemo imati širi okvir istraživanja njegovog arhiva, kao i mogućnost da sa njim kao autentičnim učesnikom razgovaramo o pamćenju alternativne kulture Sarajeva, njenim specifičnostima, široj mreži i današnjem značaju.

CZKD Bioskop realizuje se u 2018. godini uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Srbije. CZKD Bioskop ima za cilj osvajanje prostora prikazivanja filma koji ne robuje imperativu samoodrživosti mašine kulturnih industrija već evocira specifičnu tradiciju gledanja i proizvodnje filma koju su negovali kino klubovi i filmske škole i ovom praksom uticali na celokupnu filmsku kulturu upravo odnosom poštovanja prema svim učesnicima i elementima filmskog procesa. Kontakt: aleksandrasekulic@czkd.org

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...