Muzički Bioskop: Zoffski Grč

07.12.2018. | 19:00

U petak, 7. decembra 2018. godine u 19h u CZKD počinje novi ciklus Muzičkog bioskopa Jovana Bačkulje, projekcijom dokumentarnog filma Zoffski Grč (produkcija: Udruga Okodoko, Hrvatska, 2013) o riječkog grupi Grč, a sledi i razgovor sa autorom filma, Zoranom Kremom.

ZOFFSKI GRČ / dokumentarni / biografski / glazbeni
Trajanje 69 min.

Zoffski Grč dokumentarni je film o kontroverznom frontmanu riječke rock skupine Grč. Zoran Štajduhar Zoff poznat je kao „najsuroviji“ među našim rock pjesnicima, a njegov osebujan scenski nastup unikat je i u svjetskim razmjerima te mu je priskrbio odrednicu nepristupačnog grubijana. Film otkriva i drugu stranu priče.

Osim toga, prate se dogodovštine kultne riječke rock skupine na njihovim koncertima i putovanjima, dok se Zoff i ostali članovi benda prisjećaju priča od osnutka benda do današnjih dana. U svemu tome jasno je jedno: Zoff se nije dao mijenjati, pa tako neće dati ni da ovaj dokumentarac prikaže nešto što nije istinito. Koliko god ta istina bila surova.

Režija: Zoran Krema

Montaža/Scenarij: Zoran Krema

Snimatelji/ce: Zoran Krema, Marina Musulin, Ana Jurčić, Damir Čargonja, Davor Mandić, Sabina Krešić, Tajci Čekada

Gosti u filmu: Nereo Superina, Davor Mandić, Mario Kovač, Damir Čargonja-Čarli, Igor Gržinčić-Čuf, E.N.I., Plava trava zaborava, Jadranka Čubrić, Oliver Dragojević, Nikša Bratoš, Zvonimir Kalinić, Iva Roman

Glazba: Grč, Zadok  the priest –Handel
Produkcija: Udruga Okodoko

 

CZKD Bioskop realizuje se u 2018. godini uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Srbije. CZKD Bioskop ima za cilj osvajanje prostora prikazivanja filma koji ne robuje imperativu samoodrživosti mašine kulturnih industrija već evocira specifičnu tradiciju gledanja i proizvodnje filma koju su negovali kino klubovi i filmske škole i ovom praksom uticali na celokupnu filmsku kulturu upravo odnosom poštovanja prema svim učesnicima i elementima filmskog procesa. Kontakt: aleksandrasekulic@czkd.org

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...