Prazna stolica, interkulturalni koncert performans

17.12.2018. | 20:00

U ponedeljak, 17. decembra 2018. godine u 20h u CZKD odigraće se performans POD Teatra, “Prazna stolica“, koja se bavi animacijom i zajedničkim umetničkim radom pripadnika različitih nacionalnih manjina Srbije, osetljivih grupa (deca, mladi, stari) i grupe umetnika, na kreiranju zajedničkog pozorišnog koncerta. Koncert, pod imenom “Prazna stolica“ je miks muzike, pevanja i rituala iz različitih kulturnih tradicija.

„Prazna stolica“ je interkulturalna ceremonija, sa izrazima iz različitih rituala i duhovnih tradicija. Stolica u centru je prazna, a ipak naseljena nevidljivim prisustvom. Kroz jezik reči, muziku, ples i tišinu, deca i stariji, preuzimaju scenu, dajući Reči novi život, ispunjavajući stolicu svojim željama i izražavajući svoje potrebe za dijalogom sa nevidljivim. U ovom ritualu budućnosti, sve nacije i uzrasti, zajedno, slave Nevidljivo, bez gubitka sopstvenih razlika.

Ako želite da se uključite u sam koncert, javite nam se! Svi koji osećaju da su “manjina“!

*koncert je prvi u nizu događaja koje će POD Teatar realizovati tokom narednog perioda u znak obeležavanja 18 godina postojanja*

Koncert je finansiran od strane Ministarstva kulture Republike Srbije i realizuje se uz podršku Kulturnog centra “Čukarica“.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...