Predstava „Prst“ u okviru HFestivala

11.12.2018. | 20:00

U okvriu ovogdišnjeg HFestivala, u utorak, 11. decembra u 20h u CZKD odigraće se „Prst“ predstava Heartefact Funda.

Kao festival koji se bavi izvođačkim umetnostima u svim njihovim aspektima (pozorište, film, pozorišna muzika, izložbe), Hartefakt Vas poziva da dođete i pogledate komad koji i dalje na sasvim poseban način komunicira sa publikom.

Dramski tekst Doruntine Baše pobedio je 2011. godine na Hartefaktovom konkursu za savremeni angažovani dramski tekst, a postavljen je u Hartefaktovoj produkciji 2012. godine. Od tada, Prst se uspešno izvodi na različtim scenama i u društvenim kontekstima koji su se, od njenog prvog izvođenja dramatično promenili.

Prst je kažiprst koji ne zna u kom pravcu da pokaže i nije u stanju da otkrije počinioca. Prst je, takođe, senka ogromnog prsta koji ukazuje na tebe, čineći da osećaš krivicu. To je prst koji nudi i pomirenje i razlaz.

To je izgovor da plačes nad trivijalim bolom izazvanim trivijalnim kućnim poslom, kao maska za veći, manje banalan bol iznutra. To je konstantan podsetnik na činjenicu da je učinjeno nešto loše i da sve može da se raspadne. – Napisala je o predstavi spisateljica Doruntina Baša.

Ova, pre svega emotivna i potresna predstava, iznetom problematikom i načinom na koji je obrađena gledaoce stavlja u jedan skoro zaboravljen položaj straha i sažaljenja prema onome što likovi na sceni proživljavaju. Ovdašnjoj publici je na ovaj način pružena gotovo jedinstvena prilika da uvek aktuelnim problemima u našem društvu pristupe iz jedne još uvek sveže i zanimljive perspektive.

Predstava je u režiji Ane Tomović, i u izvođenju Milice Stefanović i Jasne Đuričić.

Postoji titl na engleskom jeziku.

Karte možete nabaviti na sajtu Eventima kao i na prodajnim mestima u Domu omladine ili Delfi knjižarama, a možete ih rezervisati na broj telefona 011/400-5624

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...