Razgovor o knjizi „Nisu svi (bili) slijepi“ Tomislava Jakića

10.12.2018. | 19:00

U ponedeljak, 10. decembra u 19h u Centru za kulturnu dekontaminaciju održaće se predstavljanje knjige Tomislava Jakića „Nisu svi (bili) slijepi – odabrane kolumne), u izdanju i organizaciji Srpskog narodnog vijeća.

Ova knjiga sadrži nekoliko desetaka Jakićevih kolumni objavljenih najvećim dijelom u samostalnom srpskom tjedniku ‘Novosti’, ali i u nekim drugim medijima, odnosno publikacijama, kao i desetak do sada neobjavljenih tekstova.

‘Čitajući kolumne Tomislava Jakića odabrane za ovu priliku, teško se oteti utisku da čitate nešto što se sasvim približilo skoro pa malom čudu u svijetu medija koji nas okružuje. Riječ je o nečemu što je svojevrsni udžbenik pisanog novinarstva koji poštuje sve ono što je ‘klasična’ škola ovog zanata s razlogom bespogovorno zahtijevala: jasno definirani povod teme, obaveznost preciznog odgovora na svih pet školskih pitanja – ko, kad, gdje, kako i zašto – ali i više od toga. Znanje, stav, edukativnost, kontekstualizaciju, dokumentiranost, predviđanje…’, napisao je Zlatko Dizdarević, novinar i bivši ambasador BiH u Hrvatskoj, u predgovoru knjige.

O knjizi će pored autora govoriti Saša Popov, Hari Štajner, Gradimir Gojer i Radivoj Cvetićanin. Razgovor će moderirati Aneta Lalić.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...