Protestni marš i izložba povodom 8. marta

08.03.2019. | 13:00

U petak, 8. marta 2019. godine u 13h ispred Filozofskog fakulteta žene koje se bore ZA mir i ravnopravnost, socijalnu pravdu, vrednovanje i poštovanje ženskog rada i koje se bore PROTIV eksploatacije, neljudskih i ponižavajućih uslova života i rada i feminizacije bede, organizuju protestni MARŠ! Marš se završava u Centru za kulturnu dekontaminaciju, gde će biti organizovana izložba/omaž povodom 100 godišnjice ubistva Roze Luksemburg.

Trasa marša: Plato – Vasina – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Kneza Miloša – Nemanjina – Slavija, kružni tok – Kralja Milutina – Birčaninova – CZKD.

Kolona će se zaustavljati kod zgrade: Predsedništva, Vlade, ministarstava, na kružnom toku na Slaviji i kod spomenika Dimitriju Tucoviću, gde će se položiti cveće.

Baner: Ako žene stanu, staje ceo svet! će biti razvijen na trgu Slavija, kao deo globalne inicijative „Štrajk žena“. Tokom marša se nose tematski transparenti i baneri vezani za 8. mart, a ne organizacijska obeležja. Marš prate bubnjarke i mali muzički kamion sa kog se čuje prigodna muzika, kao i parole koje će se uzvikivati.

Ako si ZA pravedno plaćen rad, zdravlje i znanje, a ne za naoružanje, DOĐI I USTANI SA NAMA.

U maršu učestvuju: Autonomni ženski centar, Centar za ženske studije Beograd, Zadruga Oktobar, Inicijativa #MameSuZakon, Inicijativa Žena Srbije, Levi samit Srbije, Mreža Žena u crnom, Ne davimo Beograd, Rekonstrukcija Ženski fond, Romska ženska mreža, ROZA udruženje za radna prava žena, Sekcija žena UGS NEZAVISNOST i Žene u crnom Srbija.

Mapu obeležavanja 8. marta 2019. u Srbiji možete videti ovde. 

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...