Predavanje „Kako produbiti svoju joga praksu“

24.05.2019. | 19:00

U petak, 24. maja u 19h u Centru za kulturnu dekontaminaciju održaće se predavanje „Kako produbiti svoju joga praksu“ na kom će govoriti Svami Savikalpananda Sarasvati, u organizaciji Srpske Joga Unije.

Većina ljudi vežba jogu radi rekreacije, ali uz samo malo izmena joga može da zauzme značajnije mesto u životu i time dovede do dubljih promena ka opštem boljitku. Na predavanju ćemo od Svami Savikalpanande Sarasvati, iskusne jogine koja već 30 godina živi u Satjananda Ašramu u Grčkoj, dobiti dragocene savete o tome kako svako može da načini sledeći korak u ličnom razvoju putem joge.

Svako od nas želi dobro zdravlje, mir, zadovoljstvo i sreću. Kako bismo došli do životne stabilnosti, potrebna je nadogradnja naše jogičke prakse. Kada se joga radi povremeno i vežba nasumičnim izborom praksi, ona donosi primetne koristi u naše živote. Ipak, sa te tačke gledišta mi ni ne slutimo koliko još možemo da napredujemo na putu samootkrića i postizanja razumevanja i zadovoljstva.

Ovo predavanje uvod je u istoimeni vikend seminar koji se održava 25. i 26. maja u Beogradu i koji će biti ispunjen vežbama, teoretskim razjašnjenjima i praktičnim primerima kako joga može upotpuniti naš život. Informacije i prijave za seminar: http://bit.ly/seminar-joga

Svami Niranđan: „U samom početku vežbate jogu da se osećate bolje, a kasnije jogu vežbate da budete bolji.”

Svami Savikalpananda Sarasvati završila je Srednju medicinsku školu i Muzičku školu „Dr. Vojislav Vučković“ u Beogradu. Jogu vežba od 1987. godine, a svoj trening je dovršila 1989. godine pod vođstvom Svami Šivamurti Sarasvati u Satjananda Ašramu u Grčkoj. Specijalizovala je Nada jogu i pevanje mantri, a vodi programe i iz brojnih drugih oblasti joge: asane, pranajame, meditacije itd. Redovno predaje na Evropskoj Satjananda Joga Akademiji.

Tagovi:

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...