„Autentična tumačenja”: ’68 – Činovi prepričavanja: Pravo na pobunu

14.09.2019. | 20:00

U subotu 14. i petak 15. septembra igraće se predstava „Autentična tumačenja”: ’68 (koncept i režija: Ana Miljanić) u Paviljonu Centra za kulturnu dekontaminaciju, sa početkom u 20 časova.

Borka Pavićević je o toj predstavi pisala da je to „radni proces po principu dara i uzdarja, podele znanja i iskustva, inspiracije i instrumentalizacije po meri dara, kapaciteta razmene, inscenacija iz inspiracije i kontinuiteta analize i sinteze rediteljke Ane Miljanić, duhovitog i nedogmatičnog“. „Autentična tumačenja“: ’68 nisu rekonstrukcija, nisu pokušaj da se studentski protesti iz juna 1968. shvate kao istorijska lekcija, kao nešto iz čega bismo mogli, eventualno, izvući nekakve korisne zaključke za budućnost. Ta predstava, upravo zahvaljujući svojoj inovativnoj formi (ni Stanislavski, ni Breht), jednom maštovitom pristupu materijalu od koga je satkana (preplitanjem medija, promenom „objektiva“ i rakursa), nudi mogućnost da se misli utopija.

Koncept i režija: Ana Miljanić
Vizuelni identitet: Branko Pavić

Igraju: Pavle Čemerkić (14.9), Milutin Dapčević (15.9), Vladislava Đorđević, Rok Juričić, Aleksandar Kecman, Željko Maksimović (15.9), Nikola Malbaša, Nataša Marković, Sanja Marković, Milutin Milošević, Marija Opsenica, Miloš Timotijević, Đorđe Živadinović Grgur i Rade Šerbedžija (15.9).

Igraju se: Maša Stanojević, Una Vukosavljević, Uroš Stojković i mnogi drugi.

Muzika: Anja Đorđević, kompozicija „Radost ponovnog susreta“ (porudžbina Beogradske filharmonije), 2016. i  kompozicija „Radost ponovnog susreta, prepričavanja“, 2019. Ana Ćurčin, muzička obrada studentske himne „Leva! Leva! Leva!” (tekst: Miroljub Todorović, muzika: Vuk Stambolović, 1968), 2018.

Asistent reditelja: Nina Šerbedžija

Dramaturg: Adam Ranđelović

Koordinator: Ana Isaković

Predstava traje tri sata i nema pauzu.

Predstava „Autentična tumačenja”: ’68 – Činovi prepričavanja: Pravo na pobunu se izvodi okviru „Festivala demokratije”, koji CRTA s mrežom partnera organizuje prvi put ove godine u Beogradu i nizu gradova u Srbiji. Ulaz na sve događaje „Festivala demokratije” je besplatan (prijavljivanje za besplatne karte na info@demfest.rs). Za ulazak na predstavu bice vam potrebna ulaznica koja se preuzima u Garaži Centra za kulturnu dekontaminaciju neposredno pred početak predstave (prema utvrdjenom spisku). Mesta su ograničena.

Više o „Festivalu demokratije”, možete saznati ovde.

Naredna dva izvođenja, „Autentična tumačenja”: ’68 – Činovi prepričavanja: Borka na Bitefu i „Autentična tumačenja“: ’68 – Činovi prepričavanja: Tačno u podne, odigraće se 20. i 21. septembra u podne u CZKD. Nakon izvođenja 20. septembra u 16h biće organizovan razgovor „Borka na Bitefu“ koji će voditi Adam Ranđelović (dramaturg CZKD), kao deo posebnog program ovogodišnjeg BITEFa pod naslovom „Borka na BITEFu“.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...