Borderline Offensive turneja 2019-2020

15.09.2019. | 11:00

Borderline Offensive turneja 2019 – 2020 gostovaće u Beogradu, u Centru za kulturnu dekontaminaciju od 16. do 20. septembra i uključiće video instalaciju, performans, izložbu, predavanje i participativne radionice sa lokalnim i gostujućim umetnicima.

Program turneje uključuje:

Tri migranta u čamcu (o krijumčaru da i ne govorimo) / Three Migrants in a Boat (To Say Nothing of the Smuggler) [2019], Petko Dourmana: video instalacija, performans i role-play, parafrazirajući scene iz klasične komedije „Tri muškarca na brodu“, ali sada su u pitanju migranti koje neko krijumčari preko pogranične reke. Ova video instalacija se može posmatrati samo aparatima za gledanje u mraku, baš onakve kakve koristi pogranična patrola.

Saznajte više.

Muzej realne istorije / Museum of Real History [2019], Ivana Šáteková, Zoukak Theatre Group i Abduljabbar Alsuhili: izložba i predavanje-performans koji predstavljaju smešnje teorie zavere rasista i populista kao da zapravo imaju smisla. „Uvreda za kolektivnu inteligenciju društva“, kažu umetnici.

Saznajte više.

Poezija papirnih lutaka / Paper Puppet Poetry [2019], ŠKART kolektiv: kolektivno iskustvo osmišljavanja priče kroz pripovedanje za mladu publiku, da osmisle i izvode sopstvene priče o migraciji kroz čin pravljenja papirnih lutkica.

Saznajte više.

Dugi teški put / The Long Heavy Road [2019], Darinka Pop-Mitić i Nalan Yırtmaç: duhovite priče sa puta migranata, sa migrantima i za migrante, koje treba podeliti sa Evropom. Priče su ispričane kroz kolektivno osmišljen low-fi ulični fanzin i grafite.

Saznajte više.

U saradnji između CZKD i Evropske prestonice kulture Novi Sad 2021 – European Capital of Culture Programme, od 29. avgusta do 2. septembra na platou KC Svilara u Novom Sadu, održaće se video instalacija, performans i role-play Tri migranta u čamcu (o krijumčaru da i ne govorimo) / Three Migrants in a Boat (To Say Nothing of the Smuggler) [2019], Petka Dourmane. 

Granica povrede / Borderline Offensive je međunarodna i interdisciplinarna umetnička platforma, koja istražuje nove odnose između umetnosti, humora i interkulturnog dijaloga. Manifest projekta Borderline Offensive pročitajte ovde.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...