Igra za život – Polifonija u trajanju

22.09.2019. | 14:00

U nedelju, 22. septembra u 14h u CZKD, u okviru programa Bitef Polifonije, održaće se razgovor „Igra za život – Polifonija u trajanju“

Razgovor će biti tvoren za sve zainteresovane

Moderatori: Mirjana Žarković, FIST/FDU i Slobodan Beštić, CEDEUM/Bitef Polifonija.

U razgovoru učestvuju: Producenti projekata i gosti 20. Bitef Polifonije (Predrag Milić, Škogled, Beograd, Ines Škuflić, Teatar Tirena Zagreb; Sead Đulić, Mostarski teatar mladih, Mostar; Dobrila Stojnić, Beograd, i Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, Alice in Wonderband – Telo kao instrument, Fruška gora).

Projekti koji su bili prezentovani na prvoj Polifonije 2000. godine nosili su zajednički naslov „Igra za život“. Ovaj naslov preuzet je iz priče o maloj ovčici, balerini, koja je svojom igrom koja je trajala do iznemoglosti na kraju ipak nadigrala strašnog vuka. Poruka priče je kako umetnost i volja za otporom pobeđuju svako zlo pa i samu smrt (Ivo Andrić, Aska i vuk). Iz ovih prvih projekata razvili su se brojni novi projekti, predstave, grupe… Bitef se i ove godine bavi zlom kao jednom od večitih tema pozorišta. Za Polifoniju ova poruka igre za život i dalje znači podsticaj i snagu da se ne odustaje, ne poklekne i ne dozvoli da zlo, teškoće i strah pobede. Uvodeći nove inicijative koje otvaraju prostore i vreme dešavanja van Beograda ili pre i posle realizacije programa u okviru Bitefa, Bitef Polifonija, organizuje dijalošku platformu s ciljem da se osnaži i održi u svojoj misiji „Polifonija u trajanju“. Učesnici u dijaloškoj platformi biće nosioci izabranih projekata koji će biti na različite načine podržani i promovisani između dve Polifonije i prezentovani na Bitef Polifoniji u njenom sledećem izdanju 2020. godine.

 

Podrška: Bitef Polifonija u saradnji sa zainteresovanim institucijama, organizacijama, sponzorima i prijateljima.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...