Poezija papirnih lutaka

19.09.2019. | 20:00

U četvrtak 19. septembra u 20h, u CZKD u okviru turneje Borderline Offensive / Granica povrede, održaće se prezentacija rezultata lutkarske radionice „Poezija papirnih lutaka“ (16. i 17. septembar), koju vodi Dragan Protić (Škart kolektiv).

O radu:

Reč je o DIY eksperimentu u smišljanju priče za decu i mlađu publiku, u kom je doživljaj globalizacije i migracije učesnika rekreiran i transformisan iz perspektive nevinosti, fantazije i dečije igre – smeštajući lokalnu i migrantsku decu u zajednički dijalog.

Saznajte više o radu.

Stejtment umetnika:

Poezija papirnih lutaka

– ovu animaciju može uraditi svako
– ove lutke može napraviti svako
– ove priče može ispričati svako
– naučićemo zajedno kako

– animacija trapavih lutkarskih grešaka koje pričaju skrivene priče o nama i njima
(kakvi smo to mi, i ko su to one i oni)
– dođi da pričarimo, crtarimo, pevarimo, maštarimo, svaštarimo

O umetniku:

ŠKART kolektiv je eksperimentalni umetnički i dizajn kolektiv, osnovan 1990. na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, i od tada eksperimentiše sa međunarodnim mixed-media umetničkim praksama i alternativnim obrazovnim eksperimentima. Kroz glavni koncept „arhitekture ljudskih odnosa“ i konstantnog fluksa, kreativni proces kolektivno prihvata „lepe“ greške i neumorno stremi da kombinuje rad i zadovoljstvo. Prakse ŠKART kolektiva su izlagane i predstavljene u vidu radionica u Evropi, Americi i Aziji.

ŠKART kolektiv je bio deo Borderline Offensive umetničke rezidencije u gradu Košice u Slovačkoj 2018. kao deo Košice artist-in-residence programa – gde je i nastala ideja za Poeziju papirnih lutaka / Paper Puppet Poetry.

Saznajte više o projektu Borderline Offensive / Granica povrede

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...