Predstava „55 Shades of Gay“

10.09.2019. | 20:00

U utorak, 10. septembra u 20h u CZKD odigraće se predstava „55 Shades of Gay“, iz Prištine, autora Jetona Neziraja, u režiji Blerte Neziraj, u okviru Beogradskog Prajd pozorišnog festivala.

Hartefakt fondacija, u okviru Nedelje Ponosa, organizuje prvi pozoršni festival sa LGBTIQ+ tematikom, Beogradski Prajd pozorišni festival, koji će trajati od od 10. do 14. septembra 2019. godine.

Da li su seksualne slobode moguće na Balkanu?

55 Shades of Gay: balkansko proleće seksualne revolucije je savremena burleskna priča o LGBTQ+ politikama na Balkanu i Evropi. Autor teksta je priznati dramski pisac, Jeton Neziraj.

55 Shades of Gay se, u okruženju u kome je homofobija duboko istorijski ukorenjena, na politički (ne)korektan način, bavi složenim odnosima moći koje često određuju za šta i za koga marimo. Autor teksta na nov i autentičan način tematizuje pitanja tolerancije, aktivizma, borbe za ljudska prava i homofobije. Predstava na duhovit način želi da tematizuje borbu za prava LGBTQ zajednice, ne ispuštajući iz vida važnost te borbe na ovim prostorima.

Tekst: Jeton Neziraj
Režija: Blerta Neziraj
Uloge: Tristan Halilaj, Bujar Ahmeti, Shengyl Ismaili, Semira Latifi, Alketa Sylaj, Luan Dumishi (glas)
Produkcija: La MaMa, Njujork

Predstava je na engleskom i albanskom, sa srpskim titlovima.

Karte za ovu predstavu možete kupiti preko ticket.rs. Cena ulaznice je 800 dinara.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...