Proslava edukativnog programa Design for Change Srbija „JA MOGU 2019“

24.11.2019. | 17:00

U nedelju, 24. novembra u 17h u CZKD održaće se proslava „JA MOGU 2019“ koja zaokružuje dečije i omladinske društveno-angažovane projekte u okviru Design for Change školskog izazova.

Ako verujete da svako dete i mlada osoba u sebi ima ogroman kapacitet da čini dobro i da bude pokretač promena, pridružite nam se u proslavi kako bismo zajedno jednim velikim aplauzom podržali hrabrost dece u želji da promene svet, i osnažili ih da to nastave da čine.

Kome je događaj namenjen i šta vas očekuje tokom naše proslave?
1. Ako radite sa decom ili za decu i mlade, ako se bavite formalnim ili neformalnim obrazovanjem, pozivamo vas da se upoznate sa inovativnim programom Design for Change koji može lako da se prilagodi školskom programu i da transformiše svaku učionicu u inovativno okruženje gde je „učenik u fokusu”. Tokom našeg događaja imaćete priliku da se upoznate sa 24 učenice, uzrasta od 11 do 17 godina, iz 4 mesta iz Srbije (Leskovac, Barajevo, Srbobran, Niš) i njihovih 5 projekata u okviru kojih su radile na rešavanju problema u lokalnoj zajednici. Takođe, upoznaćete nastavnice – njihove mentorke koje će pričati o svojim iskustvima i izazovima odgovarajući na pitanja koje će im postavljati deca i publika.
2. Ako ste roditelj dođite da vidite zašto je važno da damo deci prostor da izraze svoje ideje. O tome će pričati i naša gošća Smiljana Grujić, psihološkinja, koordinatorka i autorka programa „Podrška neperfekcija“ iz Novak Đoković Fondacije.
3. Ako svetski problemi utiču loše na vaše raspoloženje dođite da Vas inspiriše dečija pozitivnost i saznate kako možete da nam se priključite! Osim optimizma, očekujte ritam, snagu i energiju muzike za koje će se pobrinuti Rok kamp za devojčice.

Design for Change je međunarodni, nagrađivani edukativni program namenjen deci od 5 do 18 godina, osnovan 2009. godine u Indiji. Danas je prisutan u više od 60 zemalja i osnažio je više od 32.000.000 dece širom sveta. Program ima za cilj da pomogne deci da oforme životni „JA MOGU” stav, da razvijaju društveno angažovani i preduzetnički duh i da se upoznaju sa ciljevima održivog razvoja. Deca dobijaju priliku da, koristeći inovativnu metodologiju, pronalaze, biraju i rešavaju konkretne probleme u svojoj okolini. Dokazano je da proces razvija veštine 21. veka kod dece (empatija, liderstvo, timski rad, komunikacija, rešavanje problema, preduzetništvo, kritičko mišljenje, medijska pismenost).

Ohrabrimo svako dete da kaže „JA MOGU“!

Ulaz je slobodan.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...