Izložba i panel diskusija „Ko brani javnost u Srbiji?“

05.12.2019. | 18:00

U četvrtak, 5. decembra u 18h u CZKD održaće se izložba i panel diskusija „Ko brani javnost u Srbiji?“

Na događaju će biti predstavljena izložba ilustracija Dobrosava Boba Živkovića „Institucije kriju informacije kao zmija noge“ koja na satiričan način predstavlja probleme (i izgovore) sa kojima se suočavaju mediji, istraživači, organizacije civilnog društva i građani u pokušajima da dođu do informacija o radu organa vlasti i nosilaca funkcija.

U okviru događaja u panel diskusiji razgovaraćemo o tome ko brani javnost u Srbiji?

Govoriće:

– Stanojla Mandić, zamenica Poverenika za slobodan pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti;

– Zoran Gavrilović, Biro za društvena istraživanja;

– Dušan Čavić, pisac i producent

– Ivana Đokić i Tijana Nikolić, studentkinje novinarstva koje su u okviru projekta učestvovale na izradi istraživačkih priča u oblasti transparentnosti i drugi.

Na ovaj način obeležavamo završnicu projekta Budućnost slobode informacija u Srbiji koji sprovodimo uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Fondacije za otvoreno društvo, Srbija i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Tokom prethodne dve godine branili smo dostignuti nivo prava javnosti da zna, prepoznavali nove probleme u ovoj oblasti i predlagali rešenja za unapređenje transparentnosti rada organa vlasti. Pružali smo podršku budućim novinarima da izveštavaju o pitanjima od javnog interesa i preispituju rad institucija i radili sa studentima kroz program mentorstva i debata.

Radni jezik događaja je srpski jezik.

Registraciju za događaj možete izvršiti ovde.

Agenda događaja biće dostavljena registrovanim učesnicima u narednim danima.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...