Razgovor „U domaćinstvu i umetnosti“

03.12.2019. | 18:30

U utorak, 3. decembra u 18:30h u CZKD održaće se razgovor „U domaćinstvu i umetnosti“, u okviru Likovnog programa CZKD. U razgovoru učestvuju Ivana Smiljanić, Maja Stanković i Dejan Vasić.

U recentnijoj umetničkoj praksi, performansima „Dnevna rutina: najmanje šest kilometara za sat vremena” i trinaestom izvođenju performansa „IGRAM IGRAM IGRAM“, Ivana Smiljanić pokušava da artikuliše svoje petogodišnje iskustvo asistiranih pokušaja začeća (dve in-vitro fertilizacije i mnogo drugih, manje invazivnih medicinskih asistencija). U radu u nastajanju od 2008- „Uređivanje (u domaćinstvu i umetnosti)“, Smiljanić postavlja pitanje odnosa i očekivanja društva i države spram uloge koja je namenjena umetnosti i ženi. U razgovoru ćemo otvoriti pitanja uloge umetnosti, pozicije žene, majke i umetnice, odnosa države i građana, očekivanja, želja, hormonskih terapija, trudnoće, majčinstva, zajedništva, solidarnosti i ljubavi.

Likovni program Centra za kulturnu dekontaminaciju realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Zahvaljujemo se na podrsci Muzeju savremene umetnosti u Beogradu i Kulturnom centru Beograda.

Foto dokument: Ivana Smiljanić

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...