Izložba „O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju“

29.02.2020. | 12:00

U subotu, 29. februara u 12h Centar za kulturnu dekontaminaciju vas poziva na otvaranje izložbe „O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju“, čime se obeležava 25. godina od osnivanja Centra, i početak projekta „Raznorodnost u kulturi i aktivizmu“.

Izložba „O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju“ predstavljena je 1. januara 2020. i razvijena je tokom proteklih meseci u zajedničkoj akciji kroz otvoren poziv javnosti da se predlože predmeti vezani za istoriju Centra za kulturnu dekontaminaciju. Dvadeset i pet predmeta, izloženih uz priče o njima, pokreću kolektivni napor ka reaktivaciji sećanja Centra za kulturnu dekontaminaciju, kao i resursa civilnog društva i nezavisne kulture na području bivše Jugoslavije.

Izložba „O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju“ realizovana je u toku januara i februara 2020, u saradnji za CZKD timom i ljudima koji su odgovorili na otvoren poziv da predlože predmete iz istorije CZKD, kao i brojnim kolektivima, autorima, umetnicima i aktivistima.

Tokom priprema, sastanci i okupljanja su omogućili razvoj ideja i izloženih predmeta, i približili čitav proces široj javnosti uz pozorišnu predstavu „Autentična tumačenja“: ’68 – 25 godina CZKD.

CZKD tim: Adam Ranđelović, Aleksandra Sekulić, Ana Ćosić, Ana Isaković, Ana Miljanić, Barbara Davis, Betim Nevzati, Danica Stojanović, Dragan Škorić, Lola Joksimović, Ljubica Slavković, Luna Đorđević, Nikola Cakić, Slavica Vučetić.

Dizajn: Metaklinika

Katalog izložbe:  7CZKD katalog O stvarima

Projekat „Raznorodnost u kulturi i aktivizmu“ podržan je od strane EU/IPA – Civil Society Facility. U periodu od dve godine (2020/2021) projekat će koristiti oblike kulture kao način da se proširi javni prostor u kom organizacije civilnog društva i građani mogu slobodno da učestvuju u javnom diskursu, zagovaranju, izgradnji zajednice, i odlučivanju o temama vezanim za demokratizaciju u Srbiji, odnose u regionu i integraciju u Evropsku uniju.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...