O programu u martu

31.03.2020. | 23:59

Dragi prijatelji,

Centar za kulturnu dekontaminaciju će u narednom periodu prilagoditi planirane programske aktivnosti i javna okupljanja pre svega brizi za učesnike, publiku i tim CZKD-a u sprečavanju širenja koronavirusa, ali i uredbi Vlade Srbije o zabrani javnih okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenim prostorima u oblasti kulture.

Naša izložba „O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju“ je zatvorena 8. marta, ali ćemo odgovoriti na mnogobrojne zahteve za produženje roka trajanja, ponovnim izlaganjem u maju i junu. Do tada možete da pročitate prikaz izložbe i pogledate video sa zvaničnog otvaranja.

Od planiranih skupova u martu, dva su odložena – Dodela nagrade Jelena Šantić i Tribina u organizaciji Mreže akademske solidarnosti  i angažovanosti (MASA). O novim datumimima održavanja ovih i drugih skupova blagovremeno ćemo vas obavestiti.

Večerašnji program „Stare i nove veštice, Prvi konvent“ biće organizovan kao javno snimanje od 19 časova, uz učešće: književnica, performerki, i vizuelnih umetnica kolektiva Björnsonova (Tanja Šljivar, Lucia Kvočáková, Lucie Mičíková, Nik Timková, Zuzana Žabková, Tamara Antonijević) kao i muzičarke Katarina Kešerović Kukla performansom u kome nastavljaju istraživanje odnosa književnosti, umetnosti i diskursa veštica u javnosti; kao i limitiranog broja tehničara i publike

Program otvara književnica Lana Bastašić, čiji je novinski članak „Danas kada postajem veštica“ već uspostavio kompleksnu vezu između generacije veštica 90tih i današnjih mogućih odgovara na optužbu za veštičarenje.

Snimak i tekstovi izvođenja biće dostupni na sajtu Centra za kulturnu dekontaminaciju.

Nastavljaju se pripreme u okviru radionica „Upoznajte grad“ u CZKD-u i razmišljanja o načinima i formama njihove javne prezentacije koja je planirana za kraj marta.

Pozivamo vas da nam se pridružite u ovim aktivnostima na način koji ne ugrožava vaše zdravlje, kao i predlozima za događaje koje možemo da organizujemo onlajn.

CZKD tim: Adam Ranđelović, Aleksandra Sekulić, Ana Ćosić, Ana Isaković, Ana Miljanić, Barbara Davis, Betim Nevzati, Danica Stojanović, Dejan Pantić, Dragan Škorić, Lola Joksimović, Ljubica Slavković, Luna Đorđević, Marijana Toma, Nikola Cakić, Slavica Vučetić.

Srdačno,
CZKD

Slični članci

Loading...