Osmomartovsko katalogiziranje i vođenje kroz izložbu „O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju“

08.03.2020. | 12:00

U nedelju, 8. marta u 12h Centar za kulturnu dekontaminaciju vas poziva vas na zatvaranje izložbe „O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju“, kojom se obeležava 25. godina od osnivanja Centra, u okviru projekta „Raznorodnost u kulturi i aktivizmu“.

U okviru izložbe održaće se osmomartovsko „katalogiziranje“ Likovnog programa CZKD 2019 i vođenje kroz izložbu „O stvarima – 25 godina Centra za kulturnu dekontaminaciju“.

Predstavljanje kataloga Likovnog programa CZKD za 2019. godinu „Umetnost, kritika i politika“, uz učešće autora tekstova: Maje Stanković, Mirjane Dragosavljević, Jelen Vesić, Aleksandre Sekulić, Vladimira Bjeličića, koje moderira Dejan Vasić. Povodom 8. marta, Dana žena, razgovor će reflektovati politiku godišnjeg programa „Umetnost, kritika i politika“ prema feminističkim praksama u umetnosti.

Nakon razgovora, Dejan Vasić će moderirati obilazak izložbe sa Stašom Babić, arheološkinjom, i Anom Miljanić, direktorkom CZKD i autorkom izložbe.

Izložba „O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju“ predstavljena je 1. januara 2020. i razvijena je tokom proteklih meseci u zajedničkoj akciji kroz otvoren poziv javnosti da se predlože predmeti vezani za istoriju Centra za kulturnu dekontaminaciju. Dvadeset i pet predmeta, izloženih uz priče o njima, pokreću kolektivni napor ka reaktivaciji sećanja Centra za kulturnu dekontaminaciju, kao i resursa civilnog društva i nezavisne kulture na području bivše Jugoslavije.

 

CZKD tim: Adam Ranđelović, Aleksandra Sekulić, Ana Ćosić, Ana Isaković, Ana Miljanić, Barbara Davis, Betim Nevzati, Danica Stojanović, Dragan Škorić, Lola Joksimović, Ljubica Slavković, Luna Đorđević, Nikola Cakić, Slavica Vučetić.

Dizajn: Metaklinika

Projekat „Raznorodnost u kulturi i aktivizmu“ podržan je od strane EU/IPA – Civil Society Facility. U periodu od dve godine (2020/2021) projekat će koristiti oblike kulture kao način da se proširi javni prostor u kom organizacije civilnog društva i građani mogu slobodno da učestvuju u javnom diskursu, zagovaranju, izgradnji zajednice, i odlučivanju o temama vezanim za demokratizaciju u Srbiji, odnose u regionu i integraciju u Evropsku uniju.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...