Integritet i autorstvo u novinastvu na Zapadnom Balkanu – rad učesnice projekta Manje Topalović

02.09.2020. | 18:00

Manja Topalović, mlada istraživačica u oblasti medija u okviru projekta “Integritet i autorstvo u novinarstvu na Zapadnom Balkanu”  kroz arhetipove Ukletog Holanđanina, Alise u Zemlji čuda, Robina Huda, te Davida i Golijata, kroz analitički osvrt, ilustruje priču o Džulijanu Asanžu.

Najbrži i najefikasniji način da načinimo vidljivim nevidljivo je kroz slike, odnosno savremene medije kao distributere mitova.

„Šta mediji posreduju? Činjenice ili fikciju? Mediji koje volimo, delimo i pratimo posreduju – vrednosti. Vrednosti koje vidimo kao suštinske za naše životne priče, koje nazivamo – smisao. Činjenice same po sebi nemaju vrednost. Frejmovanje činjenica je ono što im daje određeno značenje…“

 

 

O AUTORKI:

Manja Topalović (26) je diplomirana filološkinja koja je pohađa master studije Filološkog Fakulteta, Univerziteta u Beogradu i master studije u Francuskoj – Recherche et creation littéraire  M2 na Univerzitetu Paris-Saclay. Pored profesionalnog iskustva u kreativnom pisanju, dizajnu i digitalnom marketingu Manja je aktivna i kao istraživač, volonter i producent u oblasti filma, pozorišta i vizuelnih umetnosti. U svom bogatom iskustvu Manja je sarađivala sa Festival de theater lyceen francophone de Belgrade, Kulturnim centrom Beograd (DKC), Muzejem savremene umetnosti, EGallery 7, Beldocs i brojim insticucijama iz oblasti kulture, umetnosti književnosti i digitalnih medija u Beogradu, Londonu i San Francisku.

Projekat je podržan od strane Human Rights Fund (2019-2021) / Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...