Mirëdita, dobar dan!

22.10.2020. | 18:00

U periodu od 22. do 24. oktobra u CZKD-u održaće se sedmi po redu Mirëdita, dobar dan! festival. Mirëdita, dobar dan! od 2014. godine nastoji da beogradskoj publici približi kosovsku kulturnu i društvenu scenu i time pruži doprinos miru, ali i upoznavanju, razumevanju i saradnji dva društva.

Festival se ove godine održava u specifičnom trenutku u kom je čitav svet pogođen pandemijom korona virusa. Međutim, kako je zvanični dijalog Beograda i Prištine nastavljen, važno je i održavanje festivala koji od svog nastanka pokazuje da se dijalog i saradnja moraju negovati, a prepreke i barijere uklanjati. Uz poštovanje mera, ovogodišnji Mirëdita, dobar dan! festival publici će predstaviti savremenu pozorišnu, filmsku i književnu scenu Kosova, dovesti izložbu o spomeničkom nasleđu i organizovati više propratnih debata.

Program koji se realizuje u CZKD-u:

Četvrtak, 22. oktobar

Otvaranje festivala / 18:00

Pozorišna predstava “Ja sam sebi žena” / 19:00

Petak, 23. oktobar

Debata: “Kosovo – Nasleđe sećanja” / 12:00

Subota, 24. oktobar

Debata “Institucionalizacija tranzicione pravde na Kosovu” / 18:00

“Ričard Gir je bio ovde” – zbirka priča Tristana Halilaja – zatvaranje festivala / 19:30

Projekcija filma “Agina kuća” / 20:30

Festival je inspirisao glumac Bekim Fehmiju, a realizuju ga Inicijativa mladih za ljudska prava, Građanske Inicijative iz Beograda i Integra iz Prištine uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...