CZKD Bioskop, Live Soundtrack: Nova iranska animacija

29.11.2021. | 19:00

29.11. 19h

Live Soundtrack – Nova iranska animacija

Program će predstaviti kustos ciklusa Live Soundtrack, Marko Milićević.

Live Soundtrack je događaj za filmsku muziku, koji je, kroz prikazivanje retko viđenih ostvarenja kratkog eksperimentalnog filma i animacije, i okupljanjem muzičara iz elektronskih, ambijentalnih i elektro-akustičnih krugova, tokom 50+ događaja (2014-2021), postao izvor kontinuirane podrške nezavisnoj muzičkoj i filmskoj sceni. Tokom 2021. godine, Live Soundtrack je otpočeo novu sezonu događaja, sa prikazivanjem filmova izabranih na konkursu putem platforme FilmFreeway, i trenutno je na regionalnoj i lokalnoj turneji.

U okviru 60. Izdanja “Nova iranska animacija”, Live Soundtrack prikazuje novije radove iz iranskih krugova nezavisne i akademske animacije : u rasponu od ručno crtane, preko 3D I animacije sa glinom, filmovi se bave pitanjima društvene i moralne korupcije, sa fokusom na alegorijske priče prožete  humanističkim i antiratnim sentimentom, za koje će muziku izvoditi akteri sa beogradske scene elektronske muzike, slobodne improvizacije i slobodnog džeza.

Uz muzičku pratnju sastava koji su svojom reputacijom više vezani za Istok nego li Zapad : Buki i Beli / Crno dete i 2/3 Džezbollah (Marko Stričević na perkusijama i Jovan Latinović na sintu) i jednu unapred spremljenu muziku za film – premijerno Ivan Marinković i njegov projekat Grotestant, program će se žustro kretati između ultra kratkih i nešto dužih filmova, koji dolaze iz krugova nezavisne i akademske animacije.

www.livesoundtrack.co
https://www.facebook.com/KinoPleme

Program :

Behzad Yaghmouri – Colourless Leaf  (2019, 1’)

Mahdi Barqzadegan – Noise  (2019, 2’)

Ahmad Khoshniat – Fashion Nazi  (2017, 2’)

Ali Eskandari, Moones Zeydabadi Nejad- Mandouzma  (2020, 9’)

Alireza Salehi – Nobody’s Identity  (2012’, 4’)

Zahra Ebadi – The Pigeon (2020, 4’)

Lida Fazil – This Side, Other Side (2020, 9’)

Mohsen Salehi Fard – The Statue (2021, 9’)

CZKD Bioskop je ustanovljen 2011. godine i ima za cilj osvajanje prostora prikazivanja filma koji ne robuje imperativu samoodrživosti mašine kulturnih industrija već evocira specifičnu tradiciju gledanja i proizvodnje filma koju su negovali kino klubovi i filmske škole i ovom praksom uticali na celokupnu filmsku kulturu upravo odnosom poštovanja prema svim učesnicima i elementima filmskog procesa.

U programima: projekcijama i diskusijama, radionicama, festivalima, perfromansima učestvovali su reditelji, pisci, umetnici, istoričari i teoretičari filma, među kojima i: Slobodan Šijan, Lordan Zafranović, Branko Vučićević, Želimir Žilnik, Lars Henrik Gass, Puriša Đorđević, Ognjen Glavonić, Srđan Vučinić, Jovan Bačkulja, Marko Milićević, Adam Ranđelović, Ivica Đorđević, Petar Mitrić, Sabloč Tolnai, Mladen Đorđević, Stefan Ivančić, Marko Grba Singh, Nebojša Jovanović, Greg De Kjur, Branka Benčić, Igor Grubić, Sava Trifković, Bojan Jovanović, Ivan Obrenov, Miroslav Bata Petrović, Dejan Vlaisavljević Nikt, Petra Belc, Sunčica Fradelić, Dragomir Zupanc, Dragan Ambrozić, Srđan Đile Marković, Filip David, Dragan Velikić, Sebstyen Kodolanyi, Zoran Naskovski, Ines Pletikos, Aleksandar Muharemović, Zoran Krema, Igor Bezinović, Dušan Kojić Koja, Dalibor Martinis, Ivan Velisavljević, John Sundholm, Fransisco Tomshic i mnogi drugi…

Kontakt: aleksandrasekulic@czkd.org

CZKD Bioskop se u 2021. godini realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Fotografije: Srđan Veljović

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...