Okrugli sto u okviru izložbe „O istrajnosti…“ – Šta dalje – Praktične preporuke i osvrti na izveštaje o napadima na braniteljke i branitelje ljudskih prava.

24.11.2021. | 19:00

Kroz razgovor sa pojedincima, organizacijama i platformama koje se bave zaštitom branitelja ljudskih prava, biće razmotreni konkretni koraci i praktične preporuke koje mogu voditi ka strateškom pristupu rešavanja problema i olakšavanju položaja i rada branitelja i braniteljki u Srbiji. Učesnici su pojedinci i organizacije koje se bave pružanjem pravne i druge pomoći braniteljkama i braniteljima, prate napade na branitelje ljudskih prava i izdaju redovne izveštaje o tim napadima, vode baze podataka napada, pritisaka i pretnji na aktiviste, branitelje i novinare, rade na udruživanju i jačanju aktivista i organizacija na lokalu u cilju zajedničkog odgovora na napade.

Moderatorka i urednica razgovora je Ružica Dević.

Urednici i urednice izveštaja – Mihajlo Pavlović, Ana Miljanić.

Govornici: Milena Vasić, advokatica – YUCOM; Ivana Teofilović, koordinatorka na programu za javne politike – Građanske inicijative; Ana Toskić, direktorka – Partneri Srbija; Ivana Stevanović, direktorka – Fondacija Slavko Ćuruvija; Tamara Filipović, generalna sekretarka – Nezavisno društvo novinara Srbije.

Izveštaj “Mapiranje strategija zaštite branitelja i braniteljki ljudskih prava” je dostupan na sajtu CZKD ili u štampanoj formi u CZKD-u.

 

Podrška ciklusu

Slični članci

Loading...