Vođena tura kroz izložbu „Javnost i prostor – drugi deo“

01.04.2022. | 14:35

Izložba „Javnost i prostor“ nastala je povezivanjem Pozorišnog i Likovnog programa sa Arhivom CZKD, i čine je izložba Siniše Ilića „Dom kulture“, tri intervencije dugogodišnjih saradnika na dizajnu programa Centra: Branka Pavića „Brankov magacin“, Metaklinike „Metaklinikina arhiva“ i grupe Škart „Škartova soba“, kao i dva video rada: Vesne Vesić „Putanjom dalekom, usamljeni šum se zapleo u travu“ i umetničkog dua Doplgenger „Neimenovani fragmenti #7“.

Izložba je sačinjena od procesualnih intervencija, kojima se kroz mišljenje videa, dizajna i vizuelnih rešenja koji su nastali za različite programe, otvaraju pitanja javnih prostora i prostora „za kulturu“ u javnom diskursu. Prvi deo izložbe je otvoren 29. decembra, kroz proces postepenog javnog „otpakivanja sadržaja“, predmeta i stvari koji se čuvaju u različitim prostorima, kao i dodavanjem novih radova 26.03, i njihovom medijacijom, trajaće zaključno sa 30. aprilom 2022. godine.

Kustosko vođenje kroz izložbu sa umetnicom Vesnom Vesić zakazano je za 02.04.2022. godine u 12h.
Izložba je otvorena radnim danima i subotom od 12 do 18 časova do 30. aprila.
Postavka u Paviljonu Veljković – „Dom kulture“ Siniše Ilića otvorena je za posetioce do 7. aprila, zatim 15. i 16. aprila i od 23. do 30. aprila.

Kustosi: Dejan Vasić i Ana Miljanić.

„Javnost i prostor“ je završni program dvogodišnjeg projekta „Raznorodnost u kulturi i aktivizmu“. Projekat je podržala Delegacija Evropske unije u Srbiji (EU/IPA), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Republike Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Slični članci

Loading...