Živa reč

18.04.2024. | 18:00

Ove godine, 18. aprila, obeležavamo deset godina od smrti Mirka Đorđevića, pisca, esejiste, profesora, sociologa religije. Đorđević je ostavio dubok trag ne samo u akademskim krugovima već i u široj javnosti, a bio je prvi potpredsednik Novog Optimizma, bez ograničenja mandata, čiji je rad bio ključan u delovanju ovog Pokreta.

U čast njegovog života i dela, pozivamo vas na događaj „ŽIVA REČ”, koji će se održati u četvrtak, 18. aprila, u 18 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD).

Prepametni, lucidini i duhoviti Čika Mirko bio je 10 godina nezaobilazna društvena i ljudska jedinka u delovanju Pokreta Novi Optimizam, i zato smo rešili da okupimo sve Mirkove poštovaoce i prijatelje na godišnjicu smrti i ponovo izrazimo poštovanje njegovom životu i delu. U okviru događaja, prikazaćemo film Novog Optimizma koji je posvećen Mirku Đorđeviću, a biće održana i tribina koja će se baviti temama koje su bile bliske Mirku i koje su i danas od izuzetne važnosti. Ž

Na tribini će govoriti Ivan Čolović, etnolog i antropolog, Toma Marković, novinar i pisac, Zlatoje Martinov, novinar i publicista, Vukašin Milićević, teolog, Milan Vukomanović, sociolog religije, i Dragan Stojković, sociolog i izdavač.

Moderatorka tribine će biti Svetlana Jajić, novinarka.

Pozivamo vas da se pridružite ovom događaju kako bismo zajedno odali počast Mirku Đorđeviću i nastavili da negujemo i promovišemo vrednosti koje je on zagovarao.

Slični članci

Loading...