stav

Podrška za Bogdan Bogdanović Biblioteku Beograd

15.07.2019.

Knjiga o biblioteci arhitekte

Bogdan Bogdanović Biblioteka Beograd dokumentuje rad čuvenog beogradskog arhitekte, pisca i profesora Bogdana Bogdanovića, koji je međunarodno poznat po brojnim spomenicima Drugog svetskog rata širom bivše Jugoslavije. Cilj ove knjige je da otkrije fizički sadržaj biblioteke sa izborom od oko 350 knjiga i atmosferu stana u Beogradu u kojem je Bogdanović živeo sa svojom ženom Ksenijom Anastasijević Bogdanović tokom njegovog najplodnijeg perioda.

Biblioteka

U kratkom periodu od 7 dana, tim od 7 bibliotekara je obavio popis biblioteke od oko 4000 knjiga i drugih predmeta. Publikacija će pokazati izbor od 300 knjiga i naslovnih strana, i 50 naslova sa kratkim opisima. Sam proces je dokumentovan i deo je knjige. Osim knjige postoji plan da se čitava biblioteka učini dostupnom na internetu. Jedna od naših nagrada je prekrasno dizajniran poster sa slikom bibliotekara u procesu rada.

Potrebna nam je podrška za proizvodnju knjige

Iako smo dobili već neka sredstva, još uvek nam nedostaje značajna podrška kako bi se knjiga zaista ostvarila. Arhiviranje i numerisanje biblioteke je ogroman posao, takođe. Osim same knjige, pripremili smo neke posebne nagrade za sve koji bi nas podržali: fine-art-print apartmana ili prelepo dizajniran poster – sa ili bez knjige. Uz to, i posebno vođenje kroz Beograd sa Jelicom Jovanović.

Možete podržati ovaj projekat preko crowdfunding kampanje ovde.

Još članaka

Loading...