stav

List Danas promovisao Klub čitalaca u CZKD

Autor: Danas online
10.06.2019.

List Danas održao je u petak, 7. juna, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, proslavu povodom 22 godine postojanja lista.

U okviru proslave uspešno je održana i aukcija vrednih umetničkih dela, a sve u cilju prikupljanja podrške za nezavisan i održiv rad naše redakcije.

Sva umetnička dela su rasprodata, a među njima su bili radovi Zorke Cerović, Luke Dedića, Mehmeda Meše Slezovića, Jovana Bikickog, Biljane Ugren Kovačević, Nebojše Radojeva, Ane Petrović, Nikole DŽafa, Nine Savčić, Petra Vujoševića, Branka Đukića, Milice Dukić, Jugoslava Vlahovića, Jakše Vlahovića, Marije Dokmanović, Lidije Krnjajić, Muhameda Đerleka Maxa, Ludvika Vincenta Gadomskog, Milana Nešića, Živka Grozdanića Gere, Mihajla Karanovića, Ane Petrović, Milana Nikolića i grupe umetnika Led art. List Danas im zahvaljuje na podršci iskazanoj našoj redakciji.

Tada je, takođe, pred brojnim gostima što iz sveta novinarstva, što građanstva i civilnog sektora, predstavljena kraudfanding kampanja i Klub čitalaca našeg lista. Na licu mesta moglo se direktno pretplatiti i učlaniti, što su mnogi gosti i učinili. „Čast je biti ovde. Veoma smo srećni što sarađujemo sa Danasom. Uzbuđeni smo zbog kampanje koja je zaista unikatna. Danas spaja kraudfanding, članstvo u Klubu čitalaca i poziva ljude da podrže taj list kroz donacije. Unikatan je i pristup jer će ljudi dobiti brojne popuste ukoliko se pretplate. I ova akcija treba da posluži kao model drugim medijima u Srbiji. Ozbiljna imena podržavaju ovaj list i mi ga podržavamo jer ga smatramo bitnim i jer želimo razvijene onlajn medije. Želimo da pomognemo i podržimo nezavisno novinarstvo. Radujemo se danas i pratićemo kako teče kampanja Danasa“, istakao je Evan Trejs iz USAID-a, agencije koja je podržala našu kraudfanding kampanju i pokretanje Kluba čitalaca.

On je pozvao sve okupljene da se učlane i na taj način podrže rad naše redakcije. Našoj proslavi priključile su se mnoge kolege. Novinari CINS-a, BIRN-a, BBC-a na srpskom, NUNS-a, Saveta za štampu zajedno sa predstavnicima Građanskih inicijativa, ZFD foruma, GIZ-a, Fonda za otvoreno društvo, Ne davimo Beograd i mnogi drugi bili su tu da sa nama proslave rođendan, ali i da podrže pokretanje Kluba čitalaca.

Bilo je tu predstavnika brojnih privatnih kompanija i marketinških agencija. Čast nam je bila ugostiti i poverenicu za rodnu ravnopravnost Brankicu Janković, ali i brojne diplomate. Među njima ambasadora Belgije Koena Adama, političkog sekretara britanske ambasade DŽona Šarpa, šefa Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricia, DŽejmsa Hagengruber iz Ambasade SAD-a. Brojni gosti uživali su u druženju sa našim urednicima i novinarima, a u razgovoru sa nama mogli su da se upoznaju sa načinom rada u redakciji kao i na koji način da pomognu naš list i da se priključe Klubu čitalaca.

Rođendansku atmosferu je svojim izborom muzike upotpunila DJ „Časna sestra“, a realizacija ovog događaja ne bi bila moguća bez podrške Centra za kulturnu dekontaminaciju. Na proslavi rođendana lista gosti su mogli i kupovinom šolja, termo-šolja, majica, rančeva i bedževa, sa logoom Danasa i ilustracijama Jelene Jaćimović poznatije kao Jachim992, pruže podršku našim novinama.

Zahvalnica partnerima

Posebnu zahvalnost za podršku u organizaciji ovog događaja ali i celokupnog rada redakcija Danasa izražava partnerima: Apatinska pivara, Karlsberg, BIP, Heineken, Coca-Cola, Schweppes, Nescaffe, Delikos „Kosmajska suhomesnati proizvodi“, Aleks kitchen homemade, Sherbet – prizrenski kolači, vinarija Tikveš, vinarija Radovanović. Zahvaljujemo se i Jeleni Jaćimović na doprinosu koji je dala ustupivši nam ilustracije koje će se naći na promotivnom materijalu.

Preuzeto sa sajta dnevnog lista Danas.

Još članaka

 • Etnički konflikti nisu specijalnost Balkana
  Autor: A. R.

  Etnički konflikti nisu specijalnost Balkana

  Kažu da su etnički konflikti nastali na Balkanu, ali etnički konflikti su univerzalna pojava na celom svetu još od srednjeg veka i nisu specijalnost…

  22.05.2019.
 • Dželati i žrtve: Može li narod biti odgovaran za nedjela režima?

  Dželati i žrtve: Može li narod biti odgovaran za nedjela režima?

  Polemika između Slavenke Drakulić i Borke Pavićević, „Dželati i žrtve“ o tome može li postojati kolektivna odgovornost za nedjela režima, uz moderaciju Omera Karabega…

  23.05.2019.
 • Neznani dezerter – Pitanje slobode, agresije i odgovornosti
  Autor: Eldan Fakić

  Neznani dezerter – Pitanje slobode, agresije i odgovornosti

  Pitanje dezerterstva je uvek pitanje sadašnjosti i prošlosti. Da li je dezerterstvo uvek opravdano? Da li je dezerterstvo pobeći iz države kada nije ratno…

  27.05.2019.
Loading...